Tabung sumbangan

layout

si CANTIK & si HENSEM

nuff

Jom Klik


Get this widget here

Friday, June 14, 2013

Blinq Beauty Drink

assalamualaikum~ Selamat Hari jumaat uolls. Semoga hari ni korang sihat, n makin sihat esok, esok, dan esok. Btw, GA aku pon da lepas. Dan aku da comment pada pemenang. Sampai tersilap komen.. HAHAHA! malu titew tauuu. Alhamdulillah that blogger bagitau aku, aku dah tersalah orang. KAHKAHKAH! Actually , aku pilih Arifah lee as pemenang. Cemana ntah aku mamai. Isnin aku akan post bodymist kepada korang, jika details pemenang aku dapat..


Aku nak kenal kan kat korang satu produk ni. Baru tuh maybe baru lah, tapi xlaa terlalu baru and tak la terlalu lama. Tengah-tengah laa. eyh! tak2.. bulan jun pnya produk HAHAHA. Nama produk ni BLINQ BEAUTY DRINK. atau BBD.




Apa KELEBIHAN BBD?
1. Blinq Beauty Drink merupakan produk 3 dalam 1 dimana produk ini memutihkan kulit, mengandungi pemakanan sunnah seperti habbatus sauda, madu dan kurma untuk meningkatkan kesihatan dan juga L-Caritine yang bertindak sebagai fat burner untuk pembakaran lemak.
2. Kandungan Collagen, Glutathione dan Vitamin C dalam produk kita lebih tinggi daripada yang ada di pasaran.
3. Blinq Beauty Drink juga mengandungi L-Taurine untuk memberi tenaga dan Chito Glucan untuk menyerap minyak dari makanan. Ini juga dapat membantu dalam proses slimming.
4. Kandungan ramuan Guarana dapat memberi kita rasa kenyang dan Fibre untuk menyenangkan pelawasan.
5. Khasiat Soursop merupakan agen terbaik untuk anti-kanser juga merupakan antara ramuan aktif Blinq Beauty Drink.
6. Buah Delima sebagai anti oksida yang kuat.
7. Kami juga menggunakan Apple Extract yang asli sebagai perasa dan tidak menggunakan perasa aftificial yang biasa.
8. Kesan terbaik yang jelas anda dapat lihat dalam masa 2minggu.
7. Untuk perasa pula kita menggunakan Apple Extract yang asli



Khasiat Blinq Beauty Drink
Blinq Beauty Drink berkesan untuk mencerahkan kulit, mencantikkan dan menyihatkan. Mari kita lihat apa yang ada dalam Blinq Beauty Drink :-



Gluta :

Glutathione adalah tripeptida [tiga protein dalam satu molekul] yaitu cystein, glutamin acid, and glycin. Glutathione secara alami terdapat dan diproduksi dalam tubuh. Tetapi, seiring makin lanjut usia, makin berkuranglah kadar Glutathione yang menyebabkan kesehatan optimal tidak tercapai, secara fisik, psikis, dan sosial.
Glutathione berperan penting dalam sistem kekebalan tubuh, regenerasi sel, bersifat antioksidan dan anti toksin.
Kadar Glutathione dalam tubuh merupakan biomarker [indikator] untuk membedakan individu sehat dengan yang individu penyakitan.

Collagen :
Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan.. Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak 1.000-an dan ini merupakan penemuan terpenting abad ini.
Kolagen terdapat pada,kornea, kanta mata. kulit, salurdarah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon ,rawan sendi, dan gigi,hati,tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti buahpinggang,jantung serta sistem limfatik.

Vitamin C :
Vitamin C ialah antioksidan yang diperlukan oleh sekurang-kurangnya 300 fungsi metabolik dalam badan, termasuklah pertumbuhan dan penggantian tisu, fungsi kilang adrenal, dan untuk gusi yang sihat. Ia menolong dalam pengeluaran hormon anti-stress dan interferon, sejenis protin sistem imuniti yang penting , dan diperlukan juga untuk metabolisma folik asid , tairosin, dan phenylalanine.

Vitamin C meningkatkan penyerapan zat besi. Ia juga sebagai keperluan dalam pembentukan collagen, vitamin C mencegah daripada pembekuan darah yang tidak normal dan lebam , boleh mengurangkan risiko katarak (cataracts), dan mencepatkan penyembuhan luka dan terbakar.

KekuranganVitamin C boleh menyebabkan lemah badan,sakit dan sengal-sengal badan,bengkak gusi,hidung berdarah Scurvy ( pendarahan pada badan, lebam-lebam, dan gusi berdarah; gigi mudah tercabut; pendarahan ke dalam otot dan sendi, yang menyebabkan kesakitan) dan anemia.

Vitamin C diperolehi daripada buah beri, buah-buahan sitrus, dan sayuran hijau. Sumber yang baik termasuk asparagus, avocado, black currants, kobis bunga, anggur, kubis, lemon, mempelam, biji sawi hijau, bawang, oreng, betik, kacang peas hijau, nenas, bayam, strawberri, tomato, dan selada air.



Durian Belanda :
Durian Belanda atau Soursop, buah dari pohon Graviola adalah pembunuh semulajadi sel kanser yang ajaib dengan 10 ribu kali lebih kuat dari pada terapi kemo. Tapi kenapa kita tidak tahu?

Kerana salah satu perusahaan dunia telah menutup rahsia penemuan penyelidikan tentang khasiat buah ini sebaik mungkin, mereka ingin agar dana penyelidikan yang dikeluarkan sangat besar, selama bertahun-tahun, ditambah pula keuntungan yang melimpah dengan cara menjadikan pohon Graviola Sintetis sebagai bahan utama ubat rawatan kanser.

Habbastus Sauda :
Khasiat dari habbatussauda lainnya adalah mengurangi berat badan dan lingkar perut, menurunkan tekanan darah, gula darah puasa, trigliserida, dan kolesterol HDL, asam urat, adiponektin, dan high sensitive C-creative protein (hs-CRP).



Kurma :
Kurma mengandungi vitamin A, dapat mengekalkan kesihatan dan kelembapan mata, kurma juga mengandungi zat garam mineral, magnesium dan berbagai jenis lagi kebaikan dari kurma, yang paling penting kurma adalah sunnah Rasulullah.

Stevia Extract :
Stevia Rebaudiana adalah pokok anugerah Allah s.w.t yang tidak ternilai.
Stevia berasal dari Paraguay dan ekstraknya mempunyai kemanisan 200-300kali gula biasa. Daun tanpa proses adalah 15 hingga 30 kali manis daripada gula biasa.
Sejak 1500 tahun dahulu kaum Indian Gurani telah menggunakan Stevia sebagai pemanis dan juga sebagai ubatan tradisional.
Stevia tidak mempunyai calorie dan karbohidrat.

Delima :
Delima digelar ’superfruit’ mengandungi antioksidan yang unggul diterajui oleh asid ellagik yang berupaya melindungi kalenjar prostat, payu dara, organ paru-paru dan jantung atau sistem kardiovaskular.



Madu:
Manfaat madu diantaranya untuk pengobatan, pemeliharaan kesehatan, bahan pengawet alami, serta bahan pemanis makanan dan minuman.

Garcinia:
Xanthone yang terdapat dalam kulit buah manggis mampu menurunkan gula darah pada penderita kencing manis alias diabetes. Berdasarkan hasil pengujian dr. Purwati, seorang praktisi kesehatan di Jakarta, terhadap tujuh pasien penderita kencing manis selama sepuluh hari mengonsumsi ekstrak kulit buah manggis, terbukti ekstrak yang bernama Garcia ini mampu menurunkan gula darah mereka dari 205,0 menjadi 119,86 mg/dl. Tapi, penurunan itu bervariasi. Ini disebabkan oleh berbedanya respons sistem metabolisme tubuh tiap-tiap pasien terhadap ekstrak yang diberikan. Di samping itu, ia juga tergantung pada kadar gula awal pasien. Bila gula darah sudah normal, xanthone mampu mempertahankannya karena ia berfungsi memperlancar metabolisme.



Guarana:
Guarana mempunyai nilai khasiat yang tinggi. Pada masa sekarang, ia dianggap sebagai sejenis herba sedia ada yang telah dikenali pasti mempunyai nilai khasiat tertinggi. Ia kaya dengan guaranin, asid amino, bahan galian, vitamin, karbohidrat, tannin dan theine. Semua ini membantu penyerapan oleh tisu badan dan pengawetan kemudaan. Ia sesuai bagi sesiapa sahaja, tanpa mengira jantina atau umur. Tambahan pula, ia mudah diserap oleh badan manusia dan dengan itu menjadi makanan kesihatan fungsian yang dapat bertindak pantas. Inilah antara pelbagai ciri Guarana yang unik.



KENAPA kite dah makan macam-macam produk tapi still ade probem rambut bercabang la, muka berkedut la, gusi x sihat laa.. ini kerana masalah kehilangan kolagen dalam diri kite.




ni antara testimoni dari hq. Mereka bukan sahaja berkulit cerah malah berat badan turun.. yummmyyy~


















KINI. Promosi yang hq BBD buat setiap pembelian satu kotak (30 sachet) anda akan mendapat slimming lotion blinq dengan harga RM150 free postage sm dan ss


HUBUNGI AKU CEPAT!!! 
mesej/whatsapp : 0174040765
ATAU
pm di page BELLONISTA BEAUTY

Post a Comment