Tabung sumbangan

layout

si CANTIK & si HENSEM

nuff

Jom Klik


Get this widget here

Saturday, November 3, 2012

Rules of Chatting

Helloo Kopi Kopi looo campur milo jadi KOMI PILO warga blogger..
sihat tak? sihat kan kan kannnn~ tak sihat g tidoq balik na..
Hari ni kita akan sembang pasal RULES OF CHATTING. Natang mender lak ni? Dalam bahasa melayu die syarat bersembang atau syarat ber-chat-ing HAHAHAH! Translate la sendiri. Alaaaa.. sembang pon nak kena ade syarat ker? errrr~  OK! aku maksud kan chatting yang bukan face to face lerr.. menggunakan laman FB, TWITTER or WHATSAPP. Ape ape saja yang berkaitan dengan chatting. bukan CHATIME tau. eyh! sedapgak kalau minum chatime ni. grrr~ back to the topic..

1. "BUAT APE TU?" kang kalau penerima tuh cakap tengah berak, korang kata pengotor plak. Sah-sah la kan die tengah online FB, or main mesej kauorang. Cuba korang tukar kan menjadi "TADI BUAT APE". (tapi macam mana kalau tadi die tengah berak?) hmmm..Yang penting tukar laaa.. BUAT APE TUH? nanti dia senaraikan ape die buat secara detail, ponat ikau nanti. 

2. "K" kalau pengirim hantar hurup K semata, tolong la paham die mesti malas nak layan kau sebenarnyer dah, Tak payah la kau gatal sambung nak reply, "dah makan? Dah buat homework?" kang tak pepasal sentap sengsorang. Tapi kata orang, kalau perempuan balas K maksud nya die merajuk. Kalau lelaki maksud nye die MALAS layan kau gegirlll semua~

3.  "ASSALAMUALAIKUM, TAK JAWAB SALAM DOSA"  yer3! semua orang tahu tak jawab salam dosa. Tapi tak yah lah mention cam gituh. Kata kan kau orang baru jer nak 1st chat dengan awek tuh, cer bagi jer salam.. Kalau awek tuh islam, die kompem akan tau dosa. Kalau die tak balas tuh, errrr~ mungkin die jawab dalam hati. yeahhhhhh! 

4.  "AWAK, TOLONG LIKE BLA BLA BLA BLA BLA" eyh! kau orang pernah kena tak? aku selalu kena. BENCI nau aku. Kalau kengkawan kita kenal takpe lah jugak di layan. Ini yang entah tak pernah tegur, bila nak menang reti cari kita. grrrrr~ Sebab tuh aku suke off chat. Kalau share adiah sesama tak per jugak. HAHAHHAHA! 

5.  "SPAM" uhhh~ ni lagi satu. seangkatan dengan diatas. Kot yer pon, nak buat penambahan duet pocket, tak payah la ganggu chat room orang lain. Post jer kat twitter or Status FB. Kalau ade orang ikhlas, mesti klik klik punya.

6.  "SOMBONG NYE!" Gegirlllll~ uolls mesti selalu kena ni kan? Yang jenis tak melayan laaaa~ kan kan kannnn~ Actually boboi semua, weolls ni bkn SOMBONG or seangkatan dengan nye. Weolls cuma tak suka melayan. Atau uolls boboi, cer tukar. Jangan label gegirl semua sombong. TAPI jual mahal sedap sikit bunyi nyer..

7.  INI kompem semua orang buat, kenapa mengapa apakah chat chat anda tak dilayan oleh penerima. Sebab bila chat masuk, kompem penerima tengok profile anda dulu. Kalau ensem atau cantik atau berduet atau nampak baik, mesti laju balas. Kalau had pakai gambar kartun, ckp merepek2 dengan bahasa allien "titewr yayang abby itewr, abby itewr omeyr alah eyya pajiwa" tuih tuih tuihhhhhhhh~!!!!!


SEKIAN~ ini gurauan semata.
Post a Comment